Karpenhøj Naturcenter holder Nationalpark Bålfestival

Sted:
Time: lørdag D. 19. May // KL. 11:00
Pris:
Billetter

Ild, bål og lokale råvarer er i fokus, når Karpenhøj Naturcenter pinselørdag holder Nationalpark Bålfestival

Efter en gedigen succes sidste år holder Karpenhøj Naturcenter igen i år Nationalpark Bålfestival i Mols Bjerge.

Bålfestivalen finder sted pinselørdag den 19. maj fra kl. 11.00

Rundt om i bjerglandskabet vil duften fra de mange madbål brede sig, og festivalgæster kan følge duften, røgen og de rustikke skilte – for lige rundt om hjørnet i det næste haverum venter nye kulinariske oplevelser.

De kan finde bålmad lige fra nordisk friluftsmad over eksotiske retter til gourmet – og der er hyggeligt fællesskab omkring bålene i et magisk istidslandskab højt oppe i bjergene med udsigt ud over Ebeltoft Vig.

 

Bålmaden kalder

Festivalen har både et kulinarisk program og et natur-aktivitetsprogram – for begge gælder, at bålet er i centrum.

Der er oplevelser for både børn, unge og voksne – oplevelser, der samler mennesker på tværs af alder.

Dagens naturlige samlingspunkt er markedspladsen, hvor blandt andre fødevarenetværket Molbordet præsenterer et væld af lokale kvalitetsprodukter i de opstillede boder ved den centrale bålplads.

Man kan også møde vildmarksguruen Jon Jensen. Han er kendt fra DR-udsendelsen ”Alene i vildmarken”, som han vandt i første sæson efter ikke mindre end 45 dage.

Sidst på eftermiddagen er der et sceneskifte, da aktiviteter og markedsplads lukker ned, hvorefter scenen sættes for fællesspisning og aftenhygge.

Efter middagen vil der være fakkeloptog, fællessang og bålhygge – og mulighed for at gå linen ud og overnatte i naturen.

Både fællesspisning og overnatning er tilkøb.

 

Prisbelønnet kok kigger forbi

Blandt de madkunstnere, der deltager hele dagen og aftenen, er Jakob Vinkler fra madhuset SMAG og Institut for Måltider.

 

Fra østers til kafferistning

Ved mange af madbålene er det muligt for gæsterne selv at tage aktiv del i tilberedningen.

Måske man selv vælger topping til en nyplukket østers for derefter at grille den på bålet, eller måske man vil opleve kaffe, som ristes over ilden.

Ved andre bål vil en smuk servering kunne nydes sammen med en fortælling eller guitarspil.

Lokale foreninger og frivillige friluftsfolk vil sørge for ekstra liv mellem madbålene, så børn og voksne kan opbygge ny appetit ved at lære at slå ild, deltage i konkurrencer, skyde med bue og pil, klatre i træer og meget andet.

 

Som nyhed varmer skolebørn op til festivalen med læring om bål, ild og bæredygtighed, og deres produkter vises frem på selve festivalen.

Karpenhøj Naturcenter holder Nationalpark Bålfestival sammen med blandt andre SMAG, Institut for Måltider, Molbordet, Egens Overgaard Chokolade og mange andre lokale leverandører af mad med glæde samt Nationalpark Mols Bjerge og Syddjurs Kommune.

 

FAKTA

Kom og bliv forundret over ildens magi – og de spændende retter man kan tilberede over bål hos Karpenhøj Naturcenter, Dragsmurvej 12, Knebel, 8420 Danmark

Hør fortællemestrenes dragende historier om ild og mytologi

Smag på Nationalpark Mols Bjerge og mød de lokale ildsjæle

Adgangsbillet 11.00 – 17.00  for 40 kroner – forsalg eller i døren. Børn u. 12 år gratis.

Mad og drikke kan købes på festivalpladsen.

Mulighed for tilkøb af fællesspisning og overnatning.

Flere arrangementer

Classical Mornings
Musikhuset Aarhus // søndag D. 18. november // KL. 10:00 // 210.00 DKK
Nyd en lækker brunch i hyggelige omgivelser til smukke klassiske toner.Musikhusets populære tradition Classical Mornings indbyder til en dejlig start på dagen med en veltillavet br…
Billetter
New Nordic Pixi – 2 hour cooking course
Timm Vladimirs Køkken // søndag D. 18. november // KL. 11:00 // 495 kroner
The new Nordic cuisine has put Danish gastronomy on the world map and on this course you can look forward to taste and work with the produce they use at top Scandinavian restaurant…
Billetter
Sylteværksted – kom i gang med julesyltningen
Aarhus Central Food Market // søndag D. 18. november // KL. 12:30 // 299 kroner
Syltning er en af fem, naturlige konserveringsmetoder, som har været anvendt i hundredevis af år. Er du endnu ikke kommet i gang med at sylte, eller mangler du ny inspiration, f.ek…
Billetter