Madskole om vilde råvarer

Sted: Skolekøkkenet
Time: mandag D. 28. May // KL. 16:30
Pris: 100
Billetter

Der er få pladser tilbage på de to sidste madskoler Smag på Aarhus holder sam- men med FOF i dette forår. Det handler om strandens og sommerens vilde urter brugt i køkkenet.

 

Opskrifterne udleveres til deltagerne, så man kan fortsætte med at lave mad med vilde råvarer i eget køkken. Find også opskrifter på Smag på Aarhus’ hjemmeside.

 

Smag på Aarhus er meget glad for, at interessen for at lære at bruge naturens råvarer i eget køkken er så stor.

Men det betyder, at man skal melde sig hurtigt til hos FOF. Der er kun 22 pladser hver gang på grund af køkkenets indretning.

Der kommer en ny række madskoler til efteråret, hvor blandt andet bær og frugter kommer i fokus.

 

De kommende madskoler er:

 

28. maj: Strandens vilde urter v. Ursula Meander Bjerggaard

25. juni: Sommerens vilde urter v. Anemette Olesen

 

På strandene kan man finde anderledes urter end i skoven. Men de er rigtig gode at bruge i den daglige madlavning. Flere af dem er i nær familie med kendte planter fra køkkenhaven som kål og beder. På madskolen får du både gode råd til at finde urterne, og til hvor- dan du bruger dem.

 

Madskolerne er arrangeret i et samarbejde mellem Aarhus Kommunes projekt Smag på Aarhus og FOF Aarhus.

Tilmelding via FOF er nødvendigt, da der kun er plads til 22 i skolekøkkenet på H.H.Seedorffs Stræde 7.

Det koster 100 kr. at deltage på madskolen.

Alle aldersgrupper er velkomne.

Det er en god ide at tage et forklæde og en notesbog med.

 

Undervisere på madskolen

Anemette Olesen har i mange år har arbejdet med haver og mad. Hun har udgivet en række kogebøger og har en fortid som både restauratør, køkkenleder og museumsgartner. Ursula Meander Bjerggaard er Smag på Aarhus’ egen madsnedker, og hun står blandt andet for den dejlige mad på strand og skov, som deltagerne i Smag på Aarhus’ naturture får serveret.

 

Om Smag på Aarhus

Smag på Aarhus er et 4-årigt projekt støttet af Nordea-fonden og forankret Teknik og Miljø, Aarhus Kommune. Det er et ambitiøst natur- og madprojekt, hvor byens rum skal gentænkes, så der bliver flere spiselige og sanselige miljøer i Aarhus. Aarhusianerne skal selv være med til at skabe og påvirke deres nære omgivelser med smukke træer, buske og planter, der er fulde af smag. Samtidig skal den spiselige natur formidles, så flere af byens borgere opdager det mangfoldige spisekammer, som naturen i og omkring Aarhus byder på.

 

Find vej

Rutevejledning

Flere arrangementer

Classical Mornings
Musikhuset Aarhus // søndag D. 18. november // KL. 10:00 // 210.00 DKK
Nyd en lækker brunch i hyggelige omgivelser til smukke klassiske toner.Musikhusets populære tradition Classical Mornings indbyder til en dejlig start på dagen med en veltillavet br…
Billetter
New Nordic Pixi – 2 hour cooking course
Timm Vladimirs Køkken // søndag D. 18. november // KL. 11:00 // 495 kroner
The new Nordic cuisine has put Danish gastronomy on the world map and on this course you can look forward to taste and work with the produce they use at top Scandinavian restaurant…
Billetter
Sylteværksted – kom i gang med julesyltningen
Aarhus Central Food Market // søndag D. 18. november // KL. 12:30 // 299 kroner
Syltning er en af fem, naturlige konserveringsmetoder, som har været anvendt i hundredevis af år. Er du endnu ikke kommet i gang med at sylte, eller mangler du ny inspiration, f.ek…
Billetter