Madskole om vilde råvarer

Sted: Skolekøkkenet
Time: mandag D. 28. May // KL. 16:30
Pris: 100
Billetter

Der er få pladser tilbage på de to sidste madskoler Smag på Aarhus holder sam- men med FOF i dette forår. Det handler om strandens og sommerens vilde urter brugt i køkkenet.

 

Opskrifterne udleveres til deltagerne, så man kan fortsætte med at lave mad med vilde råvarer i eget køkken. Find også opskrifter på Smag på Aarhus’ hjemmeside.

 

Smag på Aarhus er meget glad for, at interessen for at lære at bruge naturens råvarer i eget køkken er så stor.

Men det betyder, at man skal melde sig hurtigt til hos FOF. Der er kun 22 pladser hver gang på grund af køkkenets indretning.

Der kommer en ny række madskoler til efteråret, hvor blandt andet bær og frugter kommer i fokus.

 

De kommende madskoler er:

 

28. maj: Strandens vilde urter v. Ursula Meander Bjerggaard

25. juni: Sommerens vilde urter v. Anemette Olesen

 

På strandene kan man finde anderledes urter end i skoven. Men de er rigtig gode at bruge i den daglige madlavning. Flere af dem er i nær familie med kendte planter fra køkkenhaven som kål og beder. På madskolen får du både gode råd til at finde urterne, og til hvor- dan du bruger dem.

 

Madskolerne er arrangeret i et samarbejde mellem Aarhus Kommunes projekt Smag på Aarhus og FOF Aarhus.

Tilmelding via FOF er nødvendigt, da der kun er plads til 22 i skolekøkkenet på H.H.Seedorffs Stræde 7.

Det koster 100 kr. at deltage på madskolen.

Alle aldersgrupper er velkomne.

Det er en god ide at tage et forklæde og en notesbog med.

 

Undervisere på madskolen

Anemette Olesen har i mange år har arbejdet med haver og mad. Hun har udgivet en række kogebøger og har en fortid som både restauratør, køkkenleder og museumsgartner. Ursula Meander Bjerggaard er Smag på Aarhus’ egen madsnedker, og hun står blandt andet for den dejlige mad på strand og skov, som deltagerne i Smag på Aarhus’ naturture får serveret.

 

Om Smag på Aarhus

Smag på Aarhus er et 4-årigt projekt støttet af Nordea-fonden og forankret Teknik og Miljø, Aarhus Kommune. Det er et ambitiøst natur- og madprojekt, hvor byens rum skal gentænkes, så der bliver flere spiselige og sanselige miljøer i Aarhus. Aarhusianerne skal selv være med til at skabe og påvirke deres nære omgivelser med smukke træer, buske og planter, der er fulde af smag. Samtidig skal den spiselige natur formidles, så flere af byens borgere opdager det mangfoldige spisekammer, som naturen i og omkring Aarhus byder på.

 

Find vej

Rutevejledning

Flere arrangementer

Pinse Brunch
Kaløvig Badehotel // mandag D. 21. maj // KL. 07:00 // 98 - 278 kroner
1. servering Kalø´s gl. Daws modnet kryddersild fra Hirthals med løg, kapers, æg og vores karrysalat 2. servering Færøsk koldrøget laks med friskost og krydderurter. Røget kuller i…
Billetter
Madglad 60+
FOF Aarhus // mandag D. 21. maj // KL. 11:00 // 35 kroner
GENLYD inviterer til madfællesskab Madglad 60+ samler hver mandag aarhusianere om madlavning, fællesskab og madglæde. Hos Madglad 60+ er der plads til alle, der har lyst til at svi…
Billetter
Ramt af Byen – Fotoudstilling
Musikhuset Aarhus - Musikhusstrøget // mandag D. 21. maj // KL. 11:00 // 0 kroner
Rene linjer, skyfri himmel og fuldkommen mennesketomt. Arkitekturfotos er ofte så fokuseret på selve bygningsværket, at menneskene der skal bruge bygningen slet ikke er med i motiv…
Gratis