Morten Ladehoff, orgel

Sted: Musikhuset Aarhus
Time: onsdag D. 27. Mar // KL. 17:00
Pris: Gratis
Gratis

Underviserkoncert – ekstrem orgelmusik!

Organist, komponist og underviser i musikteori ved musikkonservatoriet Morten Ladehoff er ikke bange for at gå helt til kanten, hverken med sin egen eller med andres musik.

Ved koncerten opfører han bl.a. Georgy Ligetis skelsættende men kun sjældent opførte værk ”Volumina”, der skydes i gang ved at der blæses luft igennem samtlige orgelpiber på et stort koncertsals-orgel; en øredøvende og gruopvækkende støj uden sidestykke!

Ladehoff spiller desuden Luciano Berios ”Fa-Si”, et andet klassisk avantgardeværk, hvor musikken med afsæt i tonerne F og G på virtuos vis folder sig ud og forgrener sig i vildtvoksende strukturer.

Endelig er der to uropførelser på programmet: Nicolai Worsaaes ”Krabbeln, Buß und Reu”, som tager udgangspunkt i en af arierne fra Bachs Matthæuspassion. Arien kommer kun svagt til syne i dekonstruerede fragmenter, der er indhyllet i et komplekst fletværk af toner og dissonerende klange.

Den anden uropførelse er Morten Ladehoffs egen ”CONT. ACT” for orgel, elektronik og objekter. Orglets spillebord er omdannet til et virvar af tøjklemmer, kontakter og piezo-mikrofoner, og musikken konstitueres som en hektisk koreografi i takt med at de forskellige kontakter tændes og slukkes.

Fri entré

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Find vej

Rutevejledning

Flere arrangementer

Skal i Opleve Kong Arthur?
Norsminde Kro // torsdag D. 20. juni // KL. 12:00 // 299 kroner
Start en storslået oplevelse allerede inden KONG ARTHUR & Det Kongelige Teater går på scenen. Vi åbner brasseriet allerede kl 17.30 . Her kan du i ro og mag nyde vores 2 retters me…
Billetter
God Mad i Aarhus – 5 Retter
Restaurant Komfur // torsdag D. 20. juni // KL. 17:00 // 300 kroner
Mange restauranter serverer god mad i Aarhus, men få gør det til så god en pris som på Restaurant Komfur. Den sidste torsdag i måneden serverer vi en fast 5 retters menu bestemt af…
Billetter
Concert with John D’Ambrosio
Tir Na Nóg // torsdag D. 20. juni // KL. 23:00 // 0 kroner
John D'Ambrosio / Dambro is an Irish-Italian singer.   Dambro started from the acoustic grass-roots, playing pubs and clubs up and down the UK. His early career success on both the…
Gratis