Morten Ladehoff, orgel

Sted: Musikhuset Aarhus
Time: onsdag D. 27. Mar // KL. 17:00
Pris: Gratis
Gratis

Underviserkoncert – ekstrem orgelmusik!

Organist, komponist og underviser i musikteori ved musikkonservatoriet Morten Ladehoff er ikke bange for at gå helt til kanten, hverken med sin egen eller med andres musik.

Ved koncerten opfører han bl.a. Georgy Ligetis skelsættende men kun sjældent opførte værk ”Volumina”, der skydes i gang ved at der blæses luft igennem samtlige orgelpiber på et stort koncertsals-orgel; en øredøvende og gruopvækkende støj uden sidestykke!

Ladehoff spiller desuden Luciano Berios ”Fa-Si”, et andet klassisk avantgardeværk, hvor musikken med afsæt i tonerne F og G på virtuos vis folder sig ud og forgrener sig i vildtvoksende strukturer.

Endelig er der to uropførelser på programmet: Nicolai Worsaaes ”Krabbeln, Buß und Reu”, som tager udgangspunkt i en af arierne fra Bachs Matthæuspassion. Arien kommer kun svagt til syne i dekonstruerede fragmenter, der er indhyllet i et komplekst fletværk af toner og dissonerende klange.

Den anden uropførelse er Morten Ladehoffs egen ”CONT. ACT” for orgel, elektronik og objekter. Orglets spillebord er omdannet til et virvar af tøjklemmer, kontakter og piezo-mikrofoner, og musikken konstitueres som en hektisk koreografi i takt med at de forskellige kontakter tændes og slukkes.

Fri entré

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Find vej

Rutevejledning

Flere arrangementer

Flashdance The musical – Gallapremiere
Musikhuset Aarhus // lørdag D. 20. april // KL. 20:00 // 193.00 - 1050.00 DKK
Flashdance – The Musical er fortællingen om den unge, stærke kvinde Alex Owens, der kæmper for at udleve sin drøm om at blive professionel danser. Hun møder mange udfordringer på s…
Billetter
Concert with Owen Stephen
Tir Na Nóg // lørdag D. 20. april // KL. 23:00 // 0 kroner
Owen Stephen from England is a versatile and energetic musician with over 10 years experience and an extremely wide and diverse repertoire of songs. He plays on average over 200 gi…
Gratis
Ellie
Musikhuset Aarhus // søndag D. 21. april // KL. 12:00 // Gratis
Ellie’s musik trækker nostalgiske tråde langt tilbage i musiktraditionerne, men med et lydbillede, som tydeligt ønsker at sætte de gamle dyder i en mere moderne kontekst. Stærke og…
Gratis