Frihedens Lysdøgn

Sted: Musikhuset Aarhus
Tid: onsdag den 25. november // klokken 20.00
Pris: 325 kr.
Billetter

Covid-19 har vendt op og ned på mange ting, også i Musikhuset.

De nye krav til afstand mellem publikum og størrelsen på forsamlinger medfører, at vi bliver nødt til at fordele publikum anderledes i salen. Vi har derfor fundet nye billetter til jer, der tager hensyn til, at der skal være ekstra afstand mellem publikum.  

Vi har sendt en mail med jeres nye billetter. Har du ikke hørt fra os, så kontakt os venligst på billetsalg.mus@mkb.aarhus.dk eller ring til vores billetsalg på 89404040. Du kan se åbningstider her.

Det er sikkert at besøge Musikhuset Aarhus. Vi sørger for, at der er håndsprit i foyeren og afstand mellem publikum i salen, og håber så, at I vil bidrage med hensyn og håndhygiejne, mens I er her. Læs om, hvordan vi håndterer Covid-19 her.

———————————————————————————————

Vær med til at hylde fællesskabet og friheden sammen med de store danske artister Søren Huss, Cæcilie Norby og Per Vers, når Musikhuset inviterer til Frihedens Lysdøgn.

Koncerten FRIHEDENS LYSDØGN er skabt som en hyldest til friheden. Under koncerten bliver de historiske alsangsarrangementer fra 2. verdenskrig gjort levende igen, og publikum kan forvente at blive en del af en historisk fortælling om frihed.

Aftenens tre værter er kapelmester og pianist Nikolaj Busk, sanger og sangskriver Julie Maria og digter Anne Vad, der sammen har skrevet Danmarks nye befrielsessang Frihedens Lysdøgn, som vandt Alsang konkurrencen 2020 i anledningen af 75-året for Danmarks befrielse.

Med sig har de solisterne Søren Huss, Cæcilie Norby, Per Vers m. fl, som akkompagneres af et lille 4-mands orkester, som underbygger intimiteten med publikum.

Nyn sammen med stjernerne

På grund af Covid-19 har vi måttet ændre i arrangementet. Som en del af showet var det oprindeligt planen, at publikum blev inviteret til at synge med på fællessangene. Det er i øjeblikket desværre ikke er tilladt at synge, fløjte, råbe eller lignende i salen. Derfor opfordrer vi i stedet publikum til at nynne med.

Koncertaftenen er bygget tematisk op over hvert vers i Frihedens Lysdøgn, hvor publikum kan læne sig godt tilbage i sæderne og nyde de kendte solister fremføre sange fra den danske sangskat.

Ind mellem musikken fortæller digter Anne Vad historiske anekdoter om sangens frihedsformer: Friheden i relation til Ideerne, Sproget, Kroppen, Lysten, Krigen samt Livet selv.

Hver solist gør et af de seks frihedstemaer levende gennem tre sange, ved at nyfortolke en sang fra vores fælles sangskat, en fællessang, hvor publikum nynner med og ved at fremføre en sang fra sit eget bagkatalog.

Alle solister synger kor på hinandens fremførsler, og koncerten kulminerer i en fælles opførelse af Frihedens Lysdøgn, hvor publikum inviteres til at nynne med som en fin underlægning til den smukke fællessang, og derved samtidig inddrages som en del af fællesskabet.

Publikum vil opleve fællesskabet fysisk i en verden af toner og ord – som en kraft, der løfter ud af tid og rum, i dette nye koncertformat.

Find vej

Rutevejledning

Flere arrangementer

Opera i det fri
Musikhuset Aarhus // lørdag den 7. august // klokken 18.00 // 0
Fantastiske stemmer under åben himmel er efterhånden blevet en fast tradition for publikummer rundt om i hele Danmark. Og at sidde med en picnickurv i den danske sommersol med fami…
Billetter
Inkognito Royal
Musikhuset Aarhus // onsdag den 18. august // klokken 19.30 // 345
Hamborg d. 14. maj 1912. Kong Frederik d. 8. af Danmark forlader sit hotel inkognito og bliver 45 minutter senere fundet døende på gaden nær byens bordelkvarter…Mange historier går…
Billetter
Inkognito Royal
Musikhuset Aarhus // torsdag den 19. august // klokken 19.30 // 345
Hamborg d. 14. maj 1912. Kong Frederik d. 8. af Danmark forlader sit hotel inkognito og bliver 45 minutter senere fundet døende på gaden nær byens bordelkvarter…Mange historier går…
Billetter