Bodil Jørgensen & Martin Schacks Trio – De Forbudte Sange

Sted: Tivoli Friheden
Tid: fredag den 13. november // klokken 20.00
Pris: 299 - 329 kroner
Billetter

 

De forbudte sange er de sange, der blev censureret ud af Den Blå Sangbog af den tyske besættelsesmagt i årene mellem 1864 og 1920.
Historierne om grænser, sorg og længsel fortælles og synges med hele Bodil Jørgensens register af følelser, indlevelse, kærlighed og humor.
Med Martin Schacks Trio som medspillere er man sikret en musikalsk ramme af højeste karat, og sangene fra dengang vil fremtræde i nye opdaterede udgaver.
Der er tale om en forestilling, hvor ord og musik sammen belyser en tid, som har været afgørende for vores selvfølelse som danskere i dag.
Bodil Jørgensen vil på scenen fortælle om historien, og vinkle de enkelte sange med anekdoter og foredrage sangene på en måde, der vil efterlade et varigt minde i publikums erindring.

 

Ses vi?

Billetsalg: Ticketmaster.dk

MOD TIL arrangerer foredrag med ildsjæle og danskere som har haft MODET TIL at forfølge og at realisere deres drøm.
Følg os på FB: www.facebook.com/MODTIL/ eller www.modtil.dk

Bemærk:
Begrænset antal billetter. Billetterne er nummererede siddepladser. Kom i god tid – dørene åbner kl. 19.15

 


Yderligere information om arrangementet:

Der indspilles en cd i december 2019 som vil være mulig at købe til koncerterne.

 

Medvirkende:
Skuespilleren Bodil Jørgensen
Pianisten og arrangøren Martin Schack
Kontrabassisten Jesper Hindø
Trommeslageren Martin Klausen

 

Mere om “De Forbudte Sange”
Bag overskriften gemmer der sig et af de mere kuriøse kapitler i Danmarkshistorien. Danmark blev ved slaget ved Dybbøl reduceret med en tredjedel.
Selvfølelsen fik et knæk og sorgen var til at få øje på.
Fra at have været et land med flere kulturer og sprog, samledes man nu om det der var tilbage, og sproget fik gennem de danske sange stor betydning i kampen for ny identitet. Specielt i det tabte land blomstrede sangkulturen, både ved offentlige møder og i private hjem.
Den tyske statsmagt begyndte at opfatte de dansksindede sange som protester mod den nye orden, og censurerede sangene hvoraf mange blev forbudte at synge.
På den måde opstod der hvide sider i Den blå Sangbog, forløberen til Højskolesangbogen.
De fleste af sangene kendes af alle og læres fra barnsben, andre lever en mere perifer tilværelse, men er ikke af den grund mindre interessante.
I anledning af 100 års jubilæet for Genforeningen bliver det nu muligt at opleve de forbudte sange ved koncerter med skuespilleren Bodil Jørgensen.
Bodil Jørgensen vil med sin hudløse indlevelse føre os helt ind i hjertet af det kit, der binder os sammen, og forløse sangene med al den kærlighed hun er kendt for i sit arbejde.

Find vej

Rutevejledning

Flere arrangementer

Virtuel: Juleløbet 2020
// tirsdag den 1. december // klokken 08.00 // 100,00 - 139,00 kroner + Gebyr
  Løb og støt Julemærkehjemmene i perioden 1.-26. december Løb dig i julestemning, støt en god sag og slut af med en flot medalje og en lækker goodiebag. Via din tilmelding støtter…
Billetter
Biolog Og Rockmusiker Johan Olsen
Tivoli Friheden // tirsdag den 1. december // klokken 19.00 // 299 kroner
Glæd dig til en eksklusiv eksperimenterende aften med biolog og rockmusiker Johan Olsen Tag med på en historisk erkendelsesrejse mod og med lyset. I dette enestående foredragsshow…
Billetter
Rytmisk Semesterkoncert
Musikhuset Aarhus // tirsdag den 1. december // klokken 19.15 // Gratis
Program:19.15: Jens Chr. ”Chappe” Jensens hold20.00: Kristian Lassens hold20.35: Synthesizer Orchestra - Kasper Staubs hold21.10: Divided ensemble - Kasper Staubs hold21.45: Kreati…
Gratis