Copenhagen Soloists – Schumanns klaverkoncert, Mendelssohns “Skotske” symfoni & “Hebriderne”

Sted: Musikhuset Aarhus
Tid: søndag den 15. maj // klokken 16.00
Pris: 200 - 320 kr.
Billetter

Glæd jer til en smuk, historisk og bevægende klassisk koncert med anmelderroste Copenhagen Soloists. Nyd to solokoncerter af Haydn og Beethovens 1. symfoni.

Copenhagen Soloists er et ensemble som specialiserer sig i at spille på historiske instrumenter. Ensemblet har optrådt i 15 år, ofte som vokal- og instrumentalensemble. Om ensemblets opførelse af Mozarts Requiem til en fyldt Symfonisk sal i 2019 skrev Rachel Einarsson:

Solokoncerter spillet af Justin Bland og Gilbert Martinez

Programmet indeholder to solokoncerter af Haydn: Trompetkoncerten, spillet af Justin Bland, og klaverkoncert nr. 11, spillet af Gilbert Martinez. Koncerten afsluttes med Beethovens 1. symfoni.

Begge solister er faste medlemmer af Copenhagen Soloists. Justin Bland spiller på klaptrompet, et instrument som opstod omkring Haydns kompositionsdato – indtil da var trompeten et instrument uden klapper. Gilbert Martinez spiller på et fortepiano fra 1790. 

Beethovens 1. symfoni indeholder alle de kendetegn, som vi forbinder Beethoven med – rytmisk og harmonisk overraskelse, brillans, lyrik og drama. Den tidlig symfoni er både moden og lys. Copenhagen Soloists opførte Beethovens 5. & 7. symfonier i ’Beethoven året’ 2020. Det var første gang i nyere tider at disse værker blev opført på historiske instrumenter af et dansk orkester, og det bliver også tilfældet nu, hvor du kan høre værkerne live i sublime omgivelser i Symfonisk sal.

Dirigent: Jonathan Ofir

Find vej

Rutevejledning

Flere arrangementer

El Grande Finale
Musikhuset Aarhus // søndag den 26. september // klokken 19.30 // 0
Ved festivalens ’Episke-Øjeblikke’-koncerter, præsenteres publikum for enestående musik,der taler lige til hjertet. Denne afslutningskoncert byder på argentinske rytmer og melodier…
Billetter
Eivør
Musikhuset Aarhus // søndag den 26. september // klokken 20.00 // 255 kr.
Oplev færøske Eivørs fængslende og forførende vokal i Musikhuset.  Der er lagt op til en magisk liveoplevelse, når Eivør giver koncert i Musikhusets Rytmisk sal. Den færøske sanger…
Billetter
Pink Floyd Project
Musikhuset Aarhus // søndag den 26. september // klokken 20.00 // 300
PULSE er synonym med Pink Floyds sidste koncert tour. For mange mennesker står denne gigantiske stadiontour som perfektionen af bandets koncertformat. Dels er det kulminationen af…
Billetter