UDSOLGT: On Rosenhill – Jakob Buchanan og Aarhus Jazz Orchestra præsenterer nyt værk!

Sted: Musikhuset Aarhus
Tid: tirsdag den 10. november // klokken 19.30
Pris: Gratis
Gratis

On Rosenhill er en suite i 7 satser for jazzorkester, solister og recitation, skrevet af komponisten og jazztrompetisten Jakob Buchanan. Det er samtidig en musikalsk meditation over barndomskvarteret Rosenhøj i det sydvestlige Aarhus, hvor Buchanan voksede op, og som han har genbesøgt mange år senere.

Kvarteret består af identiske betonboliger fra 1960’erne. Området har forandret sig meget siden dengang og er blevet stærkt multietnisk. Man hører kun om problemerne, men det er en fascinerende kulturel smeltedigel, siger Buchanan og forklarer:

”Rosenhøj er et slaraffenland af sprog, farver og muligheder. Og når man ikke forstår alt, hvad der bliver talt, bliver også det sproglige en slags musik”.

On Rosenhill byder på svalt kolorerede blæsersekvenser, intense klarinetmelodier, space sounds, rislende rytmer, Jakob Buchanans svævende flygelhorn og Indra Rios Moores stemme og besnærende udlægninger af Iain S. Thomas’ poesi – det hele dirigeret af Carsten Seyer-Hansen.

Indspilning på Dacapo Records

Værket er nu indspillet på CD med Aarhus Jazz Orchestra og en række solister. Koncerten afholdes i anledning af udgivelsen, albummet er Buchanans første CD for det nationale pladeselskab Dacapo Records. Musikken kan efter d. 10. november findes her.

Jakob Buchanan underviser i trompet og komposition ved Det Jyske Musikkonservatorium på rytmisk linje. Han er selv uddannet fra konservatoriet og var den første jazzmusiker, der blev uddannet i konservatoriets solistklasse.

Medvikende

Jakob Buchanan, flygelhorn
Ingeborg Højlund, vokal og recitation
Aarhus Jazz Orchestra
Carsten Seyer-Hansen, dirigent

Program:
19.30: Pre-concert talk
20.00: Concert

Find vej

Rutevejledning

Flere arrangementer

Virtuel: Juleløbet 2020
// tirsdag den 1. december // klokken 08.00 // 100,00 - 139,00 kroner + Gebyr
  Løb og støt Julemærkehjemmene i perioden 1.-26. december Løb dig i julestemning, støt en god sag og slut af med en flot medalje og en lækker goodiebag. Via din tilmelding støtter…
Billetter
Biolog Og Rockmusiker Johan Olsen
Tivoli Friheden // tirsdag den 1. december // klokken 19.00 // 299 kroner
Glæd dig til en eksklusiv eksperimenterende aften med biolog og rockmusiker Johan Olsen Tag med på en historisk erkendelsesrejse mod og med lyset. I dette enestående foredragsshow…
Billetter
Rytmisk Semesterkoncert
Musikhuset Aarhus // tirsdag den 1. december // klokken 19.15 // Gratis
Program:19.15: Jens Chr. ”Chappe” Jensens hold20.00: Kristian Lassens hold20.35: Synthesizer Orchestra - Kasper Staubs hold21.10: Divided ensemble - Kasper Staubs hold21.45: Kreati…
Gratis