The Very Big Band

Sted: Musikhuset Aarhus
Tid: søndag den 28. februar // klokken 15.00
Pris: Gratis
Gratis

Klassisk-, rytmisk-, folkemusik og elektronisk musik og lydkunst forenes i et tværgående samarbejde og munder ud i koncerter i hele landet.

I uge 8 mødes musikere fra Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg på tværs af årgange, instrumenter og musikalske baggrunde i et stort, mangfoldigt orkester for at lade nuets kraft råde. “The Very Big Band” definerer på forhånd ikke et genrespecifikt univers, besætning eller repertoire. I stedet fremfører de hinandens kompositioner, som er skrevet specielt til orkesteret og under årets overskrift “Adaption”. 

Skabt i nuet I én intensiv uge arbejder orkesteret og projektets kunstneriske leder, Thommy Andersson, på at udforske og arrangere de forskellige kompositioner. Målet er at skabe enestående værker komponeret på stedet. Thommy Andersson er “værkfører” og bruger alle 35 farver på palletten.Arbejdsformen kræver at musikerne er fokuseret og dedikeret til øjeblikket, fordi de ikke ved hvornår de bliver sat igang eller taget ud. Dette bevirker at ingen koncert eller komposition udfolder sig på samme måde to gange.

“Det er et privilegium for alle i dette projekt at arbejde med ny, original musik som ikke er genrespecifik. Vi er i løbet af ugen i en proces med hinanden og vrider og strækker musikken – også under koncerterne. Det er et unikt orkester med en utraditionel besætning, der skal opleves. Very Big Band skal opleves live!”, lyder opfordringen fra Thommy Andersson. 

De unge spirende talenter, der alle studerer på Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg står med dette års “The Very Big Band” projekt klar til at hylde kulturens mangfoldighed udtrykt gennem musik. “Adaption” er et emne, der altid har været relevant, fordi musikere i en konstant forandrende verden hele tiden må omstille sig og tage stilling til tidens tendenser og udvikling. 

“Året 2020 har budt på særligt mange udfordringer for blandt andet kulturlivet. Derfor er det netop nu vigtigt, at vi plejer og vækker kulturen til live. “The Very Big Band” er et godt eksempel på, hvordan vi kan rette fokus mod eksperimenter og events inden for kulturen, der stiller skarpt på værdier som fællesskab, innovation og tilpasning”, siger Hannah Larsen, som er en del af projektets styregruppe.

Find vej

Rutevejledning

Flere arrangementer

Ondskabens Ansigt
Teatret Svalegangen // tirsdag den 20. april // klokken 19.30 // 65 - 225 kroner
FANGET EFTER LUKKETID Kristi himmelfartsdag. To medarbejdere i et internationalt våbenfirma er på vej til et hastemøde på 85. etage. De skal medbringe nogle hemmelige dokumenter, d…
Billetter
AFLYST: Orgelkoncert – Tobias Dahl
Musikhuset Aarhus // onsdag den 21. april // klokken 17.00 // Gratis
Kandidatstuderende ved Det Jyske Musikkonservatorium Tobias Dahl spiller bl.a. Widors 5. orgelsymfoni på det store Klais koncertorgel i Symfonisk Sal.
Gratis
Trompetaften
Musikhuset Aarhus // onsdag den 21. april // klokken 19.30 // Gratis
Trompetstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium spiller et blandet repertoire for deres instrument, evt. sammen med andre instrumenter.
Gratis